ABDOMINOPLASTI (KARIN GERME)
ABDOMİNOPLASTİ (KARIN GERME) Abdominoplasti olarak da bilinen karın germe estetik ameliyatları yaşlanma, kalıtım, gebelik ve sürekli kilo alıp verme vb. gibi sebeplerle vücudun gövde kisminda oluşabilen deformasyonları gidermek için gerçekleştirilen estetik cerrahi işlemlere denir. Karın bölgesindeki aşırı yağlanmaları gidermek ve cildi gererek düz ve sıkı bir karın profili oluşturmak için yapılmaktadır. Her ne kadar karın germe ameliyatının sonuçları kalıcı olsa da kiloda yaşanacak dalgalanmalar ve hamilelik gibi durumlar kalıcılığı büyük ölçüde azaltabilir. Bu nedenle kilo vermeyi ya da hamile kalmayı planlayan kişilerin karın germe ameliyatını ertelemeleri tavsiye edilir. Bu prosedür uzman ve deneyimli bir doktor ile yürütüldüğünde karın germe öncesi sonrası fark gözle görülür şekilde
Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Düz bir karın için çoğu kişi egzersiz ve kilo kontrolü yapar ancak bazen kişiler bu yöntemlerle hedeflerine ulaşmak konusunda problemler yaşayabilir. Hatta bazen normal vücut ağırlığına ve oranına sahip bireyler de bile çıkıntılı ve sarkık bir karın oluşabilir. Ameliyattan bir süre önce sigaranın bırakılması iyileşme süreci için oldukça önemlidir. Ayrıca kanamayı artırabilecek olan aspirin, iltihap önleyici ilaçlar ve bitkisel takviyeleri almaktan hasta kaçınmalıdır. Ameliyat günü hastaya yardımcı olacak bir yakınının olması süreçlerin kusursuz olması için çok faydalı olmaktadır.
KARIN GERME AMELIYAT SÜRECI NASILDIR?
Ameliyat esnasında hastanın herhangi bir acı ya da ağrı duymaması karin kaslarin normal anatomik pozisyona getirlmesi ve duruma göre liposuksin da yapilacagi için genel anestezi uygulanmasi hasta için en uygun tercih ettiğimiz yöntemdir. Hastanın kasık ile karın göbeği arasındaki alanda ki fazla doku cikarilacagi için genelde her iki kalça kemiği arasinda hastanin ic camasinin icinde kalacak sekilde yatay bir kesi ile işleme baslanir. Kesim şekli ve uzunluğu derinin ve yağın fazlalığına göre değişiklik gösterir. Karın derisi kesilip kaldırıldıktan sonra alttaki zayıflamış karın kasları tekrar orta hatta getirmek için onarilir. Üst karın derisi çekilerek fazla olan kısmı kesilir. Ardından kalan deri birleştirilerek dikilir. Göbek deliği için ise bir açıklık oluşturularak olması gereken yerine oturtulur. Kesim işlemlerinin tamamlanmasının ardından kesikler cerrahın tercihine göre dikiş, cilt yapışkanı, bant ya da klips ile kapatılır. Karın germe operasyonu süresi, yapılan işlemlere bağlı olarak 2 -3 saat arasında değişiklik gösterir. Cerrahın tercihine göre 1-2 gün hastanın hastanede kalması gerekebilir.
KARIN GERME SONRASI İYILEŞME SÜRECI NASILDIR?
Genellikle karın germe sonrası, ilk üç gün hastanın karın bölgesinde şişlik olur. Ayrıca bu süreçte oluşan ağrıları doktoruzun tavsiye ettiği ilaçların alınması gerekir. İlk süreçte dik durmakta zorluk yaşayabilen hasta, kısa sürede yürümeye başlatılır. Dikişlerin alinip alinmayacagi veya dikislerin alınma zamanı, pansumanların sıklığı, yıkanmanın zamanı ve korse kullanım süresi doktorunuzun verdiği talimatlara bağlı olarak değişir. Hastanın günlük hayatına dönüşü birkaç hafta sürer. İyileşme süresinin hızına bağlı olarak günlük aktivitelere dönüş zamanı belirlenir. Hastanın karnını zorlamayacak şekilde yapılan yuruyus egzersiz programlarıyla iyileşme süreçleri hızlandırılır. Ortalama 4-6 ay süresince ameliyat izleri kızarık gibi gorunebilir. Ancak zamanla belirsizleşen bu izler iç çamaşırı altında kalacak şekilde planlanmıştır. Bu nedenle hasta ameliyat izinden cogunlukla rahatsızlık duymaz. Karın Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir? Karın germe ameliyatının faydaları dikkate alınırken olası risklerin bilinmesinde de bilinmesinde, buna göre karar verilmesi oldukça önemlidir. Karın germe ameliyatının riskleri şunları içerir: Karın Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir? Karın germe ameliyatının faydaları dikkate alınırken olası risklerin bilinmesinde de bilinmesinde, buna göre karar verilmesi oldukça önemlidir. Karın germe ameliyatının riskleri şunları içerir:
- Anestezik ye bagli problemler,
- Kanama,
- Enfeksiyon
- Sıvı birikimi (seroma),
- Yaranın geç iyileşmesi,Asimetri
- Deri ya da his kaybı,Deri ya da his kaybı,
- Belirgin yara izi,Derinin tekrar gevşemesi ve sarkması,Derinin tekrar gevşemesi ve sarkması,